Nu när våren börjar komma kan capoeiralektioner åter genomföras utomhus. Det är uppskattat av både elever och lärare och inte minst av oss andra här på skolan som får möjlighet att se hur duktiga eleverna är och hur mycket de lärt sig. Det är fantastiskt att se vilken utveckling som har skett!

Bilderna är från dagens fartfyllda utomhuslektion. Mestre DiMola spelar berimbau och elever i klass 5 gör ginga parvis.

Anledningen till att vi har capoeira på schemat är att vi inför detta läsår inte lyckades inte hitta eurytmilärare till alla klasser. Klass 9 har eurytmi men vi ville gärna ha någon form av rörelse även i de andra klasserna och valet föll på capoeira. Capoeira genomförs med kontrollerade rörelser och handlar mycket om rytm, musik och samspel med varandra vilket passar väl med skolans intentioner. Vi kontaktade Capoeira Guanabara och fick till ett samarbete som vi är väldigt glada för.

Capoeira Guanabara grundades av Mestro DiMola i Rio de Janeiro år 1998 och idag finns Guanabara i flera länder med verksamhet för både barn och vuxna, bland annat i just Norrköping där föreningen drivs av Mestre DiMola och hans fru Mestra Pintada.