Möt gamla elever från skolan: Del 1

Rudolf Steinerskolan i Norrköping har funnits i nästan 50 år. Nu har vi träffat några av de elever som gått på skolan tidigare. Vad gör de nu och hur ser de på sin tid på ”Kullen”? Först ut är Tua Steiber, vårdenhetschef på ortopedavdelningen, Vrinnevisjukhuset, som var elev på Rudolf Steinerskolan i Norrköping åren 1982-1994.

Vilket var ditt favoritämne?
Hantverksämnena! Trä- metall och näverslöjd. Stickning, virkning, karda och spinna ull. Alla konstnärliga tekniker som jag har fått pröva på; vått i vått målning, kol- och blyertsteckning, skapa former i lera, formteckning med vaxkritor, skrivstil med bläckpenna. Att få arbeta med händerna, möta olika material och samtidigt skapa något vackert.

Berätta lite om dig själv!
Jag är utbildad sjuksköterska och jobbar nu som chef, mitt intresse för människor är det som har avgjort mina yrkesval.

Vad tycker du om att gå på ”Kullen” (Rudolf Steinerskolan)?
Kullen har en speciell plats i mitt hjärta. Alla lekar jag har lekt där, alla vackra blommor och de höga träden.

Hur tror du att den tiden präglar ditt liv idag?
Skolan har gett mej en bred allmänbildning och lust till att lära.

Kan du berätta om något roligt minne från din skolgång?
Jag träffade mitt livs kärlek där fast det visste jag inte då. I klassen över min gick min blivande man.